mandag, januar 14, 2008

Når det stormar...

...ute, så er det godt å sitje inne og kose seg med sjokolade og kakao, og tenne masse lys.

Eg likar å tenne masse lys når det er mørkt ute, både telys og stearinlys. Det hjelper på humøret og så gir det ei koseleg stemning i romma.

Littegrann av julepynten, eller nå kan eg vel kalla det vinterpynt, får stå framme ei lita stund til.
Det vart så mørkt og tomt når all julepynten vart tatt vekk, sjølv om eg tok fram mindre pynt i år enn eg har gjort tidlegare. Eg må visst sortere julepynten min til den skal fram igjen, men det er lenge til....

I helga var det den store "snu om på alle romma på loftet" helga. Hjelpe meg så mykje saker og ting eg har som høyrer til under kategorien, "hobby og kjekt å ha".
På loftet har me to soverom og ein gang + eit bad som ikkje er innreda. På eine soverommet har eg hatt syrom og det har også fungert som gjesterom, det andre soverommet har Marie hatt, og gangen har vore TV stove. Så her ein dag fann eg ut at Marie sitt rom skulle bli TV stove, syrommet skulle bli Marie sitt rom, og gangen skulle bli sy rom....jada.
Som sagt så gjort, eller det var ikkje gjort i ein fei, kan du sei....
Først så måtte alle sysakene og alt anna som eg hadde samla på syrommet ut på gangen, så måtte Marie sine ting sorterast og flyttast inn på det som tidlegare var syrom, men som nå er Marie sitt soverom.
Deretter måtte sofa og TV flyttast inn på det som var Marie sitt soverom, men som nå er TV stove, og så måtte alle filmar og bøker inn, ei gjesteseng som skulle stå i eine enden av rommet, og eit par kommodar og ein reol skulle flyttast på. Puh.
Heldigvis så har eg ein stor og sterk mann som hjalp meg med å dytte sofaer gjennom trange døropningar og løfte skrivebord høgt over hovudet for å få det inn. Flinke mannen:)
Når alt dette var komen på plass så sto alt det andre igjen i gangen, tidlegare TV stove, men nå sy rom. Då var det berre å brette opp armane, spytte i nevane og gyve laus på haugen eller haugane, med saker og ting som eg heilt sikkert får bruk for ein gang....
Heldigvis så hadde eg tidlegare sortert alle stoffa mine i 6 boksar, så dei trong eg ikkje tenke på ein gong.
Min kjære berre rista på hovudet og gjekk inn på loftstova og sette seg i ein nyvaska sofa, og syntes at eg skulle få vere i fred med å sortere. Men først lurte han på kor i all verden skulle eg gjere av alt det som sto der ute. Men eg hadde ein plan.
Det er jo berre å legge alt på plass så er det jo ryddig....haha, joda, eg vart ferdig, sånn ca kl 03 natt til søndag.
Men då skal eg seie at mannen i huset vart imponert.

Så nå er eg på jakt etter gardiner til loftstova, og eit teppe til å ha på golvet. Nokre av møblene der oppe skal malast,m men det trur eg eg vente med til det blir litt varmare i lufta og kan ha vindauga på vid vegg, gjett om eg gler meg til det:)
Så sånn var mi helg, litt mykje arbeid, men kjekt når det var gjort.
15 kommentarer:

åsemor sa...

Så spennende med flytting, kjenner litt til dette ja. Etterhvert som ungene har flytta ut, har rommene blitt omorganisert, behovene har forandret seg kan du si.

Håper du ble fornøyd med resultatet, kanskje vi får titte innom etterhvert:)

Ha ei fin uke !

Silkeline sa...

Ja det må jeg si! Høres ut som du har hatt en travel helg ja:)....men det er da veeeeldig tilfradstillende når man først kommer i mål. Høres ut som om du har like mye "må bare ha, kan jo komme til nytte" ting som meg....hehe. Det er ikke fritt for at vi syere har litt av hvert i våre skuffer og skap......kanskje en dag får vi brukt for det.

Takk for hyggelig hilsen. Mønsteret til frk. Pfaffs trekk er kjøpt på Chatrines Quiltestue for noen år siden. Hun har mye fint i Sticherier:)

Kos deg på det nye syrommet ditt:):)

Berit T sa...

Travelt med flyttting, men du så kjekt når det er gjort. Da er liksom alt nytt.
Det er mye som er kjekt å ha,og en må jo ha mye når en holder på med forskjellige hobbyer.
Gleder meg å se hvordan det ble.
Ha en fin tirsdag. Nå skal jeg ut å gå morgonturen min.
Klem.

@afjo72 sa...

Puh - det var litt av en jobb du har gjort. *sliten* Men så gøyalt når du er vel ferdig da, det hørtes jo ut som at det ble virkelig fint!! :o)

Du får hvile ut nå i løpet av uka, ha det fint!!

Siv Jane sa...

Jyss så flinke du er.

Nå har du gjort alt det som eg har tenkt å gjør lenge også - rydda på loftet og ommøblera litt osv.
Men eg er så giddalause - men eg håpe og trur at når det nå berre blir litt lysare tider ja då skal eg gjør det, he,he,he

Det er iallefall kjekt når det er gjort.

My little footprints sa...

Hei hilde!
Ja jeg synes også det er morsomt å møblere om, selv om det er MYE jobb om man skal gjøre om mye! Men det blir jo så fint til slutt ;)Og når man har "ånden" over seg så er det jo bare å sette i gang og holder på til man stuper, skjønner jo at du ikke var så langt unna siden du holdt på til 3 om nattan! Men nå kan jeg jo også tenke meg at det ble kjempefint til slutt!
Ønsker deg en fortsatt fin dag!
Klem fra Beth

Anne sa...

Så deilig å få ryddet litt unna ting som ligger for. Ble mitt tema på bloggen i dag også det.

og GARDINER..., det er det AnKi som kan... og har en smule mani på :-)

Lovise sa...

Du verden som du har styra. Men så er det jo gøy å få ting på plass også da. Tenk så masse du skal kose deg på det syrommet. Gled deg!!

elin1976 sa...

Det er sundt å flytte møbler. Jeg leser om så mange som trener i januar...jeg flytter møbler. Det er litt av en treningsøkt. Jeg flytta også møbler i går. Inn med skrivepult og gyngestol på prinsessas sitt rom og ut med en kjøpmannsdisk (med innhold) Å guri så tungt det er. Det er alltid ringvirkninger med slike ting. Så måtte lampene skrus ned og skrus opp en ennen plass, hylla skrus ned og skrus opp en ennen plass og noen knagger, og flytte bilder og vips så hadde 4 timer fløyet avsted og det var på tide å begynne med middagen.(det er alltid viktig å få i seg godt med mat etter en treningsøkt vet du)
Så i dag skal jeg trene når jeg skal på jobb. Jogge litt der bare sånn for sikkerhets skyld.Jogging og repetisjoner. Opp og ned stigen og henter tunde ute jakker. Litt knebøy før man kommer seg ned igjen og forte seg for kunden kan jo ikke stå å vente. Ha en fin dag:O)

Lemi sa...

oioi ble helt svett no æ...

Anne-Berit sa...

Litt av en jobb du har hatt.Men det er gøy å ommøblere,det skal jeg være den første til å innrømme.Det var ei tid mannen min lurte på om senga sto på sin vante plass når han skulle legge seg om kvelden,eller om det hadde skjedd noen forandringer mans han hadde vært på jobb.Ble vel litt mye ei stund,hehe.

FO - 2 sa...

Bra jobba! :)
Håper dere trives i og med forandringene da.
Det er utolig hvor mye vi egentlig har i husene våre ja....
Nydelig bilde av blomsten til slutt her Hilde. Det var vakkert.
Fin onsdag videre til deg.
klem.

Nina i Paradiset sa...

He he...
Godt å høre at det er i flere hjem enn mitt at kaos er tilstedeværende i disse dager!
Her er det min samboer som har "flyttet på hybel" pga jobb i Molde, og nedrigging av PC ol. får kaninene til å dukke opp. Samt ledig skapplass fører til reanordning uten sidestykke...
Dessverre er det så altfor koselig å sitte her å lese, så det blir liksom ikke bedre rundt meg....
Jobber bedre i tidspress, og det er fraværende denne uken! ;)
ha en strålende dag!

Lena sa...

Sånne ideer får jeg også!
Flytter på det meste, ingenting får stå i fred hvis jeg er i det humøret.
Men forandring fryder, og det er ikke alltid så mye som skal til før jeg føler at stua er ny!
Ha en super dag!!

Anonym sa...

Så stemningsfulle bilder du viser i dag. Sånn som veret er for tida så er det like greit å holde seg inne. Ellers er det jo fare for å renne vekk... Ønsker deg ein fin kveld:0)