onsdag, august 15, 2007

Ein regntung dag og mange tankar i hodet...

Det har regna i dag, og då meiner eg REGNA i bøtter og spann. Eg skjønar ikkje kor det kjeme fra eller kor det skal hen.....men då har eg ivertfall hatt anledning til å sitje inne og lese, og drikke cappuccino. Eg vart nett ferdig med "Eremittkrepsene" av Anne B. Ragde og ventar spent på siste boka. I mjødlotiå så held eg på med "Et år i Provence" av Peter Mayle.
I går, tysdag byrja eg som student igjen. Eit årsstudium i kunst og handverk vart det no, og det ser skikkeleg kjekt ut. Og det beste av alt er at det er berre tre, 3 dagar i veka!!!!! Mandag, tysdag og torsdag er det undervisning, og då har eg fri onsdag og fredag, YESSS. Det kan ikkje bli betre. Eg er så glad:o) Nå har eg to dagar der eg er heime når Marie kjem heim fra skulen, og det blir nok godt for både meg og henne:o)
Eg skal fortelje meir når eg er komen skikkeleg i gang, men det ser allereie nå kjekt ut, og det lovar bra.


Eg har grubla i dag på dette med blogging, publisering av bilder, vise fram interiør, og ting ein har laga, og kom fram til at eg vil seie litt om kva eg meinar om dette. Eg har blogga i litt over eit år, og hadde vel eigentleg ikkje så store ambisjonar med dette. Eg skreiv litt, og viste litt bilder, og tutla nå på med mitt. Litt etter litt har eg funne fram til andre bloggarar som eg føle meg på bølgelengde med. Det er forskjellige personar, med ulike uttrykk både i skrivemåte og kva dei presenterer. Eg gler meg til å kikke innom dei forskjellige for å sjå om det er noko nytt, få litt inspirasjon eller berre ein god latter.
Eg kikkar innom til mange fleire enn dei eg har på link lista mi, og har ikkje dårleg samvittighet om eg ikkje legg igjen ein kommentar hos alle. Det må jo vere opp til kvar enkelt om ein vil det eller ikkje. Eg legg igjen kommentar om det er noko eg likar, synest er fint eller berre for å vere hyggeleg.
Eg legg ut bilder av det eg lagar med risiko for at andre synest det er verdt å kopiere, og om dei synest det er flott så, versågod. Eg er av den oppfatning at ein kan ikkje kopiere noko heilt likt etter eit bilde, så då er det greit. Eg og finn idear her og der, og set det saman til mine uttrykk. Ein finn jo ikkje opp kruttet kvar gong ein syr, perlar eller strikkar noko.
Eg har sett på nokre bloggar at dei er veldig redde for at andre skal kopiere det dei lagar, og eg skjønar ikkje heilt problemet, men det er meg.
Kvinne er kvinne verst, er det noko som heiter.
Eg har kikka innom mange flotte bloggar der dei viser fram dei nydelegaste interiør bilder fra heimane sine, og eg ser til auga vert stort og vått.
Eg lar meg kanskje påvirke av det eg ser, men eg har min eigen stil i heimen vår, der mangfaldet rådar. Eg ser på bildene og synest det er fint og legg kanskje igjen ein kommentar om det. For det om eg synest at noko er fint, flott og nydeleg, så er det ikkje dermed sagt at eg vil ha det slik sjølv. Eg ser masse rundt omkring som eg synest er fint, men ikkje vil, eller kan ha, sånn er det berre.
Eg synest blogginga er så kjekt at eg har ikkje tenkt å slutte med det fordi om det er nokre som lar janteloven få råde. Eg elskar å kikke innom dei som eg kallar mine bloggvenner, og vert kjempeglad om nokon legg igjen ein kommentar hos meg. Eg vil sjå det positive med å blogge, og kjem til å fortsette med det. Eg skal i framtida halde meg borte fra dei som eg ser slettar kommentarane eg legg igjen, det har eg opplevd nokre ganger. Eg skriv kun positive kommentarar, har ein ikkje noko fint å sei dei andre så kan ein la det vere.
Dette er mi meining, og andre får ha si meining, så det så:o)
Sånn, nå har eg letta på trykket.
Ha ein finfin kveld der ute i Bloglandia:o)

19 kommentarer:

Norah sa...

Så hyggelig at du hadde lagt igjen en kommentar hos meg :-) Vi har vel ikke snakket sammen før, så hyggelig å møte deg HildeS. :-)

Jeg ser vi er like "unge", samme smak i musikk og film. Begge to er mødre, men du er nygift og det er ikke jeg. Gratulerer med det!

Ellers kan vi sikkert snakke sammen en annen gang, så jeg linker deg om det er greit?

Kos deg med dagen og din familie

MODERN COUNTRY sa...

Sånn skal det være Hilde!!! Helt enig med deg, jeg lar meg heller ikke påvirke i den forstand at jeg lar det gå utover min kreativitet eller personlige karakter. Man får være som man er og jeg synes det er verre nesten at man lar seg påvirke av slike kommentarer. Det var sikkert en grunn til at alt dette startet, kanskje for å få folk til å tenke eller bare for å skape kaos. Kaos har de iallefall klart å få til, men vil ikke la anonyme mennesker som ikke tør vise sitt eget jeg få ødelegge noe som jeg verdsetter veldig høyt. Nemlig en gjeng med herlige jenter som stråler av selvtillit, skapervilje, kreativitet og pågangsmot. Nei, bare la folk få tenke sitt, være misunnelige eller dømme. Men synes det ahr blitt litt "storm i et vannglass" og jeg da.Jaja, dette går over også. Neste uke er det noe annet :) Takk iallefall for dine tanker og ikke minst den fine historien du delte med meg i bloggen min! Så koselig å høre slike historier, liker godt at det blir lagt igjen gjennomtenkte og personlige besøk :)Klem

Anonym sa...

Takk! Det er sant at du alltid legg igjen hyggelege kommentarer så eg forstår ikkje at dei blir sletta...
Ellers syns eg at det må bli opp til alle og einkvar om dei vil blogge. Det er fritt fram og ingen tvang. Ein står jo også fullstendig fritt i å velge kva ein viser fram. Eg syns det er veldig koselig både å vise fram ting og å kikke inn til andre gode bloggar.Ha ein flott blogg-kveld:0)

Hilde sa...

Jeg har ikke så mye å kommentere egentlig, det var helt tilfeldig etter en pause at jeg oppdaget at det har värt litt turbulent i bloggverden. Trist er det når det blir sånn, at noen mennesker ikke bare kan la väre. Jeg liker din blogg veldig mye og kommer snart på besök igjen.
Hilde

åsemor sa...

Enig med deg Hilde, blogging er også for min del bare POSITIVT.Er så glad for at jeg begynnte med blogging, det gir meg så mye. En kan ikke misunne folk alt de kjøper eller lager, men heller glede seg med dem. Vi er voksne jenter i forskjellige livsfaser, og med forskjellige interesser.
Så fint at "timeplanen" passet deg, kos deg med "fridagene" dine:)
Ha en fin onsdagskveld!

Silkeline sa...

Takk for kommentar Hilde:)
Så deilig med noen dager fri da!:) Kan tenke meg at det blir flott utover høsten. Du som er så flink med håndarbeid og hobby, får jo bedre tid til å kose deg med det, og familien.

Er sååå enig med deg i det du sier:)
Det er jo hver enkelt blogger som må sette sine egne grenser for hva de vil legge ut, og hva de vil kommentere. Legger man ut bilder av noe man har laget, så må man jo regne med at kanskje noen vil "kopiere", det er jo egentlig bare en tillitserklæring. Man står jo fritt til å bestemme selv:)Jeg lar meg i hvertfall begeistre av alle flotte bilder og inspirasjon her inne:)...
Så masse lykke til med skolen,Hilde!

Malin sa...

Ka? E folk stygge me deg??
Banka di eg..;)

De va veldig koslig i helgå!!
Kom oftare vær så snill:)
Klemmmmmmm

Astrids nr.2 sa...

Hei på deg. Jeg er helt enig med det i det du skriver. Sjøl begynte jeg for å sette fokus på hverdagens gleder. Det tror jeg også jeg har klart til en viss grad. Jeg ville sett det som en tillitserklæring ta noen ville "kopiere" det jeg hadde laget. Skal noe være copyrightet bør det jo ikke legges ut på denne måten. .. Ang. stil/hus/heim så er jeg også enig med deg. Vi skal være glad vi har forskjellige stiler - og heller dyrke det - enn å gå i fella og miste personligheten. MEN når det er sagt er det alltid moro å se innom blogger med interør mv. Blir veldig inspirert av bloggene deres. Det er bestandig Kos å lese bloggen din!

Astrids nr.2 sa...

....finn fem feil.....*hihi* trykkleifer her og der...

JULIEK sa...

Ja det er så sant det du sier. Har også vært litt prega av dette idag, men jeg elsker bloggen min og alle bloggene jeg titter innom så ofte jeg kan, og den gleden er viktig for meg.

Ang kommentarer som blir sletta, skjer det faktisk at noen forsvinner. Har selv flere ganger lagt inn kommentarer som er blitt borte. Det er noe feil med bloggen iblant, så det er ikke sikkert dine kommentarer er blitt slettet av den du skrev til.

Ha en fortsatt fin kveld : )

Sol sa...

Hei hei...det er meg her ute i Bloglandia ;-}Kjempefint innlegg!Er så enig så. Vi får la oss inspirere og glede. Jeg nsker deg veldig LYKKE TIL med studiet ditt. Moro å lære noe nytt, bruke seg selv og være kreativ.

Berit T sa...

Så flott det hørtes ut med den skoleplan, det må da være midt i blinken, få tid til famlilien og god tid til skolearbeid, og litt tid til søster...
Du har mange tanker om mangt og mye,å få de ut gjør bra. Rettferdig, posetiv, dyktig, har ikke nok ordforråd til å dekke alt som er bra om deg, du er bare du. Stå på !!
Klem.

Marie sa...

Eg er så enig i det du skriv. Me må sjølve bestemme kva me legg på bloggen, men eg trur det er lurt å tenke gjennom kva ein vil med bloggen. Eg storkosar meg med dette, synest det er kjempeflott når eg ser bloggnamnet mitt på bloggar andre gjerne besøker. Eg skulle gjerne hatt mange fleire gjester enn eg har, men det må ein vel "fortene", kan ikkje forlange det iallefall. Eg kan vere både privat og personleg, men utleverer ikkje andre. Alltid koseleg å "stikke innom" hos deg Hilde.
Klem frå Marie :o)

elin1976 sa...

Hallo studinen min.
Så bra at det går godt. For en herlig uke du komer til å få.
Vi kan like fri!
Greit for prinsessa å ha mammaen hjemme også, selv om de begynner å bli store. Merker det veldig godt på prinsessa. Hun synes det er koselig når pannekakene er klare når hun kommer heim fra skolen. Så sitter vi der å snakker om hva som har skjedd på skolen før jeg hjelper henne med leksene.
Flott innlegg. Akkurat det samme mener jeg.
Har aldri opplevd at noen sletter innleggene jeg skriver. Det høres ikke noe hyggelig ut. Men men man finner sine favoritter som du sier. De man er på bølgelende meg.
Er rundt på bloggene for å se om jeg har snart klart å samle alle linkene som jeg glemte å ta vare på he he. Tror jeg er snart oppe i mine 200(det føles slik)
Nå er det støvsugereen som kaller. Har en hund som røyter noe helt syyyyyykt. Klem:O)

Kristi sa...

Ja vi velger jo sjölv om vi vil eller ikkje vil fortelle om oss og vårt privatliv...... Det å ha valget er jo en fordel!! Men la oss fortsette å glede oss over det at noen synst det er intressant med det vi skriver eller viser frem. Eg veit jo at du og eg kjem sannsyneligvis aldri til med å drikke kaffe sammen men eg setter stor pris på at du er der ute og har interesse for hva eg har å si eller driver med...
Takk for alle dine ord Hilde!
Klem fra
Kristi

[morgrethe] sa...

Hallo Hilde. Ja vi fortsetter å blogge, det er jo en fantastisk verden med positive og kreative damer. Og dette er så viktig for meg akkurat nå..... jeg trenger dere alle sammen:o) For meg er det en glede å "kjenne" deg, og gleder meg å forsette "bekjentskapet". Lykke til med studiene.

Klem fra Grethe

@afjo72 sa...

Hei, hei! Må bare kommentere dette og si meg helt enig med deg. Det har visst skjedd noe i blogg-land som har gått meg hus forbi, men det er trist å se og lese om dette. Blogging bør være en utelukkende positiv "greie" synes jeg, og vi må alle kunne akseptere at vi er forskjellige både av sinn og skinn - uten at noen skal mistenkeliggjøres på den ene eller andre måten.

Og så er det vel litt sånn pinlig "jentete" alt det her vel? Jeg blir litt flau ihvertfall...

Anonym sa...

Flott å lese hva du skriver, er veldig enig med deg:-) Så fin blogg du har foressten, nydelige bilder!! Skal se mere senere:-) Takk for besøk og kommentar på min blogg, fin uke til deg:-)

Eva sa...

Enig med deg :) Du har forresten en vedlig fin blogg :D