onsdag, januar 02, 2008

Orden i sysakene ......

....er det viktig å ha. Så seiast det, og sant er det:)
Eit av mine tankar om det nye året er å få litt meir orden i saker og ting.
Som tenkt, så gjort!

Dermed brukte eg føremiddagen i dag til å sortere og rydde i stoffa mine. Eg har samla i mange år, og lageret har auka jamt og trutt. Eg har sydd mykje også, men eg ser at eg har handla meir enn eg har brukt opp.....
Så i dag har eg sortert med hard hand.
Det var mange haugar med stoff , sortert i forskjellige kategoriar. Stoffa vart sortert etter farge i respektive haugar, deretter,1 haug med rester og kapp, 1 haug med mønstra, og 1 haug med "ikkje brukande" akkurat nå, stoff + pittelitt som vart kasta.

Eg ser det er ein del gjengløymde stoff fra -90 talet i den mønstra haugen....
Eg fann også ut at eg har hatt ein kjærleik for stoff med høner og ditto fjærkre, på...
Så nå skal eg snart til å sy påskedukar med høner, hanar og kyllingar på *fnis*


Det vart ryddig til slutt i boksane, og det vart meir oversiktleg. Eg har mange godbitar som eg er veldig glad i, oppi desse kassane. 6 stappfulle plastboksar vart det med oppkutta stoff +det eg har i metervare. Jammensanten så har eg stoff ei stund framover:o)
Eg sa til mannen i dag at om eg snakka om å kjøpe andre stoff enn svarte, så kunne han få slå meg i hode med noko hardt...
Så får me sjå kor lenge eg klarer å gå rundt uten kul i hodet........

26 kommentarer:

Grannylovestoknit sa...

Ja, er det ikke deilig å få sortert litt. Jeg blir mer ryddig oppi hodet også da jeg. Etter mengde og utvalg bør du vel kunne klare å bevare hodet uten kul vel? Spennende å se hva du får ut av alle stoffene dien framover.
Forresten, jeg koser meg med innleggene dine og du har så fine bilder. Hei då!

organic-lizzi sa...

Så deilig å få ryddet da..Det blir nok garantert noen kuler i hodet på deg kjenner jeg andre på meg selv:-)
venter i spenning på hva du skal lage..
Kos kveld til deg.
Klem Randi

Hem och Lycka sa...

Ja, det är skönt att få sortera lite. Jag måste ta itu med min sekretär där jag förvarar allt pyssel.. kram!

Monica sa...

Så mykje flott du har! Nok til mange kosekveldar dette her, vil eg tru!

Kristi sa...

godt nytt år til fruen!!, takk for det gamle...!!
ja det er deilig med orden, eg har sortert ut av kleskapet söppelsekk av klær og sko!!....håper det kjem nytt inn igjen engong!
klem fra Islnd
kristi

FO - 2 sa...

Her har du et stort lager ja, til fremtidige prosjekter.
Jeg har ett søtt hjerte hengende i stua mi fra det lageret! :)
Gratulerer med oppryddingen. Orden i sysakene er bra ja. Lurer på om jeg noen gang får det..... ;)
Jeg tror forresten at din mann bare vil riste oppgitt på hodet, om du kjøper mer.... ;))

My little footprints sa...

Hei!
Så fint å få orden i sysakene, det er jo virkelig en god start på året! Vi trenger jo alle å få ryddet opp en gang i blandt, det er jo nesten klin umulig å det slikt et helt år! Nå har jeg fått meg symaskin til jul, så nå tenkte jeg å begynne å samle litt jeg også. Men først må jeg jo ha et sted å samel alt, så nå skal jeg snart få innredet det ene rommet jeg har her til et sy/hobby rom hvor det kun blir min private tid å tilbringe, skal bli godt!
Ønsker deg i tillegg alt gost for det nye året 2008!
Klem fra Beth

ChatrinesLiving sa...

Hehe, fint med sånne "lagre" jeg har sånt i garn jeg:) Litt stoffer også da, men jeg har jo ikke sydd på lenge. Godt å få ryddet i sakene, jeg hadde en sånn ryddesjau før jul, og det var godt:)
Ønsker deg en super dag!
Klem fra chatrine:)

elin1976 sa...

Her har nok jeg en del å lære... jeg prøver stadig å finne bedre måter å holde orden i sysaker og hobby saker men til ingen nytte. Kan du lære meg dette en gang for alle...hadde du sett mine ting hadde nok du fått sjokk. ha ha.
klem:O)

Reidun May sa...

så flink du er å holde orden i sysakene!!!
Godt nyttår, fortsett med den koselige bloggen din. Liker så godt de versene du har, fin den om kvilestein.. Jeg er litt fraværende for tida..men håper å få litt mer bloggetid nå..snart..
hehe.

Catta sa...

Deilig å få orden :)
Krysser fingrer og tær på at mannen din ikke slår med værre enn stoffet du nettopp har ryddet i, ellers kan det kanskje gå hardt for seg? Haha :)
Kjempekoselig innlegg!!

Tusen tusen takk for kjempekoselig kommentar på bloggen min =)

[morgrethe] sa...

Oj oj oj.... må si jeg kjenner meg igjen. Men du syr jo masse Hilde, så du får nok brukt opp stoffene dine. Jeg unner deg ikke kul i hodet iallefall. Jeg kjøpte masse fargesterke stoffer da jeg begynte å sy, og nå liker jeg de sarte urene fargene.... puh. Jeg kjøpte også masse stoffer med dyr på, ku og sau og høner.... Ja ja. Har tenkt å sy et stort lappeteppe med alle de fæle stoffene i et stort sammensurium av stoffer, så får vi se hvordan resultatet blir. Tror det blir ganske bra da, med nierblokker kanskje. Men først må jeg sette meg ved symaskinen, for det gjør seg ikke selv iallefall. Ryddig fikk du det, og det er iallefall godt... for deg:o)

Lemi sa...

jepp no sånt ja! har nok littmye no æ og.. :o)
men ska handle meire så snart d kjem vårkatalog fra stoff og stil, eller salg :o)

Malin sa...

Huske du korte eg lagte te deg ein gong eg va mindre, me ein hund på (så sko forestilla deg..) så såg litt manisk ut å skreik STOOOOFFF??? Vel, eg va liten ,men guu eg va smart..:p

HildeS/Frøken Fryd sa...

Malin: Ja, eg huske det kortet, og eg trur eg har det ennå.
Ps. men eg var verre før, te å kjøpa stoff, meine eg:)

Sol sa...

Hmmmm,her minner du meg på noe jeg også absolutt skulle ha fått gjort....Fått orden i sysakene mine.....eller aller helst på syrommet mitt....Det er så godt å få ryddet sånn som du har gjort.
Venter i spenning på hva du skal trylle fram av alle stofflappene....Og det spørs om det ikke blir en kul eller fem i hodet ditt . Klem

åsemor sa...

Godt nytt år til deg og dine Hilde!
Har vært litt sløv på bloggfronten i det siste, så her hos deg var det mye trivelig å lese.
Ryddesjau har det vært her hos meg også, så deilig for hodet også det :)
Gleder meg til å komme innom deg i 2008, er nesten blitt avhengig av alle de vakre diktene dine.
Ha ei fin helg :)

Anne-Berit sa...

Godt å få orden i sakene ja,og du har jo masse stoff å holde orden på,kan nok bli mye fint av alt det der,gleder meg til å se noe av det her.Mannen din høres for god ut til å gi deg noe hardt i hodet,blir vel helst en lett klapp.Ønsker deg en fin helg:-)

Anniche ♥ Annas Rom sa...

Alltid godt med opprydninger !!Ser ut til at du er eier av endel meter stoff ja";

Her er det også opprydning ...ute er det sinnsykt vær og jeg rydder butikken , veldig alene ...hihi!

Godt Nyttår , klem!

Lene sa...

Hahaha... Du må kanskje finne fram hjelmen..??

Så deilig nyttårsforsett å få mere orden i saker og ting. Tenkte igrunnen det, jeg og, da.. Men ikke vært så flittig som deg å kommet meg igang enda. I første rekke en deleksamen som skal i boks førstkommende torsdag.

Og du har nok å henge fingrene i frem mot påske, skjønner jeg. Og lik meg - jeg har også alltid masse hobbysaker og ting på lur. MÅ bare ha det og det og det tilgjengelig til enhver tid.

Ha en fin dag, Hilde. Klem fra meg i skikkelig snøvær :)

Marie sa...

Så herleg når sånne jobbar er gjort! Eg har litt problem med å halde det sånn. Ofte skal ein ha noko i ein fart og rydde litt seinare...

Ha ei strålande helg!
Innevershelg hos deg også sikkert, har nok med å fyre for å halde varmen eg i dag. Me bur i eit gammalt hus med "god ventilasjon" for å seie det på ein fin måte, hehe

Lovise sa...

Heisann. Takk for besøk i bloggen min:) Du verden så flink du er til å rydde. Det er ikke så lett å sortere stoff syns jeg. Men jeg syns duer dristig som ber mannen din slå deg i hodet....hvis han ikke er ekstra snill da...

Anita sa...

Wow! Så flink du har vært!! Men du kan jo skjønne at det må supleres litt innimellom! Og forresten så har jeg hørt at kuler er inn iår!!
Ha en go helg videre!

Anja Holt sa...

Du har vært superflink! God start på ett produktivt år!

Anne sa...

Så herlig å sortere! Synes det er veldig morsomt å rydde selv. God vinterdag!

Maret sa...

Nå får eg problemer med meg sjølv. Har ikkje syrom, berre eit lite kott med skråtak. Og sjølv om min datter meiner ingen kan rydde syrommet så ofte som hennar mor, så er der stadig kaos.
Er kansje pga. plassmangelen. Er så lett å berre dytte ting inn og smelle att døra. Saker og ting som skal settast på vent, passar godt inn her.
Men å finne noko når det er nødvendig, er verre...