mandag, desember 17, 2007

Ein dag med store kontrastar.....

...kan eg vel kalle dagen i dag. Den starta så flott med eit nydeleg ver som de kan sjå av bilete. Dette er fjorden me ser fra huset vårt. Rasmus pusen ville ut tidleg i dag, og når Marie og Bent gjekk ut døra så sette eg meg til å sy ferdig nokre bestillingar. Etter nokre timar skulle eg ha meg litt mat og gjekk ned på kjøkkenet. Tenkte at nå må nå Rasmus pusen komme inn snart å få seg litt mat.

Eg syntes eg høyrde ein lyd og gjekk ut for å sjå, og utforbi døra låg ein våt, skitten og forkommen Rasmus. Eg bar han forsiktig med meg inn, og såg at her var noko galt. Stakkars lille søte Rasmus min. Eg undersøkte han forsiktig, men han ville helst ikkje at eg tok i han. Eg fant ikkje noko synleg skader på han. Så eg la han på eit teppe framfor omnen, og der låg han heilt i ro og berre pusta tungt. For meg så såg det ut som han var påkjørt, så eg ringde til dyrlegen. Der kunne eg komme sinare på dagen, og dei timane gjekk veldig seint. Eg grein nokre tårer for Rasmus pusen som hadde det så vondt, og eg ville jo ikkje miste han.
Medan eg venta på at Bent skulle komme heim og me kunne kjøre så begynte han å røre litt på seg.

Han låg slik som på bildet, og ville helst ha fred og ro.

Me fekk han til dyrlegen og han undersøkte Rasmus, og tok tempen på han for sikkerhets skuld. Han kikka inni munnen, på augene og kjende på beina og magen, men det kjendes fint ut. Dyrlegen meinte at han hadde nok fått seg ein trøkk, og var forslått. Han gav han ei sprøyte med smertestillande slik at han ikkje skulle ha vondt. Utover ettermiddagen kvikna han til og ville spise, og om kvelden var han nesten seg sjølv igjen.


Så i kveld var han såpass at han kunne inspisere resten av pakkane, og dei vart godkjende.
Så var me heldige denne gongen, men Rasmus har vel kanskje brukt opp det eine av sine 9 liv.
*
Dette innlegget skreiv eg mandag, og plutseleg så fungerte ikkje tastaturet, hmf, så då måtte eg berre lagre det til eg fant ut kva som var galt.
I ettermiddag (tirsdag) fann me ut at det var nokre ledningar som var lause etter julevasken, og så fekk me fiksa det.
Kjende nesten panikken ta meg når eg skjøna at eg ikkje kom meg inn på pc`n *fnis*6 kommentarer:

Berit T sa...

Stakkars, stakkars,Rasmus. Det er fælt når dyra har det vondt.
Det ser jo ut som set går bra med han, heldigvis!

Har en utfordring til deg, så ta en kikk hos meg.

JULIEK sa...

Ååååå så bra at det gikk bra med Rasmus pusen : )

Lemi sa...

huff da.. ena godt d ikke va alvorlig. kos t rasmus fra meg.

9na sa...

Stakkar Rasmuspusen... En liten stund var jeg redd innlegget skulle slutte fryktelig trist... Men det gikk bra!? Rasmusen er jo såå lik på var Figgur (=Figaro = Figge, kjært barn har mange navn, men hun er altså jente...).

9na sa...

Jeg synes det er så godt at andre også skriver så godt om kattene sine... Ble helt redd jeg...

LumoslunA sa...

enda godt det endte godt!! :)