lørdag, april 14, 2007

Tinga rundt meg

Eg tenkte eg skulle vise litt av tinga rundt meg som eg er glad i. Under loftstrappa heng ein gamal settekasse med små ting i, og under står nokre av skoa mine på ein trekasse.


På ei hylle ved omnen står dette lile stillebenet, ei keramikkmaske laga av dotter mi, ein stein og eit kuhode.

Denne kjøpte eg i Vilnius på ei keramikksjappe. Den er til telys, og røkelse kan han halde i hendene. Det er ein liten engel, og han har eit skikkeleg bistert uttrykk i fjeset sitt som eg syntes var så herleg. Så nå står han i vinduskarmen og ser sint ut..Dette er eg veldig glad i. Ramma er laga av eit langt rekvedstykke som eg fann på stranda inne på hytta til syster mi for nokre år sidan.
Samlinga mi av kunstglas. Eg snoper meg eitt glas i året sjølv, og ønsker meg til bursdagar og sånn elles. Dei er berre lekre synest eg, og det er så masse fine å velge mellom.
Bilde som eldste datter mi Malin, har mala til oss. Ho er snart ferdig utdanna illustratør, og bur i Stavanger.

Litografi av Eva M. Lange som eg og min kjære kjøpte oss. Eg er veldig glad i bilda hennar, dei er så nydelege synest eg.

Keramikkfigur som heng på veggen. ( Den er vel dobbelt så lang som bildet viser) Den er laga av ei som heiter Anu Alikas, og ho hadde utstilling på galleri Å`Godt i Sandeid. Figurane har ei slik ro over seg som eg synest er så flott. Eg blir litt ærbødig når eg ser dei i ansiktet.Lite keramikk bilde eg fekk til bursdagen for mange år siden.
Her samlar eg vinkorkar, men berre dei flaskene som eg har drukket aleine....Eg har hatt denne i mange år, berre så det er sagt,hehe.

Dette var litt av tinga som er rundt meg i heimen vår. Eg likar ting med ei historie eller som det er noko spesiellt med. Saker og ting som eg får eller har arva er det ekstra kjekt med. Det er gøymt masse minner i slike ting.


Siden det er laurdag i dag så er det lov med sjokolade, mmm, og iskaffe. Sola skin og livet er herleg.
4 kommentarer:

[morgrethe] sa...

Du hadde masse flotte ting i hjemmet ditt. Kjeramikk-figurene var kjempefine. Jeg bruker å kjøpe noe når jeg er ute å reiser, som du sier, mye minner i ting. God helg til deg fra meg.

@afjo72 sa...

Hei! Så mye flott kunst du har!! Og så ser jeg ikke minst at du har noen lekre skopar stående *skofetisjist, skofetisjist*

Fortsatt god helg!!

HildeS/Frøken Fryd sa...

mor grethe:Det er veldig koseleg å lese kommentarar på det eg har skrevet. Det er kjekt å kjøpe med seg noko når ein er ute å reiser ja.Keramikk er kjekke ting:)

redrobin:Hysj, du må ikkje sei det til nokon at eg har dilla på sko,tjihi:)

JULIEK sa...

Jøss så mye fint du har rundt deg : )