mandag, oktober 01, 2007

Gårsdagens pyssel

Søndagen vart brukt til å pynte litt utforbi inngangsdøra. Der ute står eit lite bort som eg pyntar litt etter årstida. Nå fekk nokre pyntegraskar og stein pynte der.

Nedforbi ligg ein hjarteforma stein. Den fann eg eingong eg gjekk tur med søster mi, til drikkevatnet i heimbygda vår. Den var litt tung, men den skulle eg ha med meg heim:o)

Lyngplanter og litt anna pyntar opp i sinkbøtta.
Siden det var, og er fint vèr, så planta eg løkar og nokre buskar i bedet i går. Så får eg håpe at det kjem opp både krokus, tulipanar og påskeliljer til våren.
Om kvelden såg mannen fotball på TV, og det er eg ikkje så veeeeldig interessert i....så då fann eg fram sysakene. Eg har sett så mange flotte Tildaenglar rundt om på forskjellige bloggar, og vart litt inspirert til å sy.
Dette vart ein fjern slektning av den opprinnelege Tilda. Litt meir Country stil over ho her,..
Med sjølvteikna mønster sette eg i gang, og slik vart resultatet. Ho har fått namnet etter ei av tantene mine, Mathilde. Kjolen hennar er sydd av ei skjorte som har vore pappa min si, og blusen og mammelukka av ein Fretex bluse. Så dette kan vel kallast ei resirkulert dame....
Det blir ikkje masseproduksjon av desse fra mi side, det er litt for putle for meg. (Eg kom på kvifor eg aldri sydde Barbie dukkeklær til jentene mine medan eg holdt på...)


Det var kjekt å få eit nytt familiemedlem, men det spørs om ho får så mange søsken, men kanskje ein kjæraste....8 kommentarer:

9na sa...

Hei, du den der var da tøff! Og så koselig da med resikulerte stoffer! Jeg har plukket fram noen gamle skjorter fra anders (vokst fra) og lurer på om de kan bli kuer på dekkebrikker de også... Jeg likte Tildababen din jeg... Ha en fin kveld videre!

elin1976 sa...

Så her lig countrystyle thilda er. Å så flott det ble utenfor hos dere hjemme. Har også sånne gresskar utenfor og synes det hører høsten med. Ha en fin kveld:O)

Marie sa...

Så fint du har pynta ute! Fin tøydokke også. Ha det bra :o)

Timotei sa...

Så fin ei lita Mathilde! Masse arbeid og mye prikkel med sånne dukker ja. Jeg har sydd en eneste Tilda. Brukte kjempelang tid, så det er mulig det blir med den ene. Artig at du har brukt om igjen stoffer. Resirkulering er bra! Og så blir den helt din egen og ikke lik noen andres!
Flott pynta ute hos deg også!

Berit sa...

KOSELIGT!!!!
Matilde var flott.
Merkelige greier du jeg hadde også lyst å lage meg en sånn dukke var til og med og såg om det var mønster I DAG...
Ha fortsatt en fin høstdag

Olstad sa...

åhh så hyggelig du fått det utenfor hos deg da. Det var en god idde med slike pyntegresskar det skal jammen jeg få kjøpt meg også.

Anonym sa...

Takk for hyggelige kommentarer i bloggen:0) Så mykje flott du viser i dag!Den hjerteforma steinen var kjempefin. Forstår godt at du måtte ha den med deg. Ha ein fin kveld!

Koselig koselig sa...

så fine bilder!!! Dukken var kjempefin da :) Gleder meg til å se kjæresten hun får :)
ps. veldig flott utepynting forresten, helt nydelig!

God helg!!