fredag, juni 01, 2007

Sola skin

Store deler av gårsdagen vart tilbrakt i solstolen på terrassen, i fiiiinaveret. Eg skal ha eksamen i pedagogikk den 11 juni, så eg prøver å lese litt til det. Det er ikkje det mest spennande å lese om alle desse teoriane, men det må gjerast. Det var så herleg ver i går, med sol som varmar på kroppen. Prøver å få litt brunfarge til den store dagen:o)

Løftar eg blikket når eg set på terrassen så er det dette eg ser. Eg har alltid vore glad i sjøen, og er fornøgd når eg kan sjå utover fjorden. Det gir ro i sjela å kunne sjå på noko så fint:)

Snur eg på hovudet så er det ikkje fullt så fint. I mellom oss og naboen skal det bli blomebed, berre eg får kneka meg igang å plukke utav all steinen som ligg oppi der. Me har ønska oss ting til hagen i bryllupsgåver, og det kan trengast. Me har ikkje ei plante! I fjor sommar laga me plen, og i år er det håp om hekk, og litt beplantning. Dette bedet går eigentleg rundt halve huset, men det er berre halve som er ferdig murt. Det kjem snart gravemaskin som skal mure eindel på baksida opp mot naboen. Me har budd her 2 år til hausten, så det er ikkje så gamalt. Det meste er laga klart, men det er masse å gjera for det.


Eg likar steinar i alle storleikar. Dei er fine å sjå på og gode å ta i. Eg samlar alltid med meg stein der eg kan finne nokre fine. Dei ligg til pynt alle plassar hos oss, på trappa, i skåler, i vasar, på hyller og elles der eg finn ein plass.
Rosa er sommarfargen min i år, på blomar vel å merke. Eg synest denne er så frisk og fin:)I går ettermiddag hadde eg og Marie ein skikkeleg feide. Ho er ikkje så flink til å gjere leksene sine, og eg må mase og mase for å få henne i gang. Ho har vekeplan der alle leksene står, og me var einige om at ho skulle gjere to lekser kvar dag. I går var siste dagen, og ho skulle gjere matte og norsk ( tar alltid det verste til slutt). Eg måtte mase fleire gonger før ho kom ned, og då viste det seg at ho IKKJE hadde tatt bøkene med seg heim. Ho meinte det var tid til å gjere det på skulen, og eg meinte at ho skulle gå opp på skulen å hente bøkene, og få gjort det NÅ. Ho gjekk aldeles i vranglås, og nekta å snakke med den teite mor si.
Eg kan ikkje fordra når det vert slik, og det gjere nok ikkje ho heller. Enden på visa vart at ho fekk migreneanfall og spydde. Eg får så vondt av henne når det vert slik, men ho kunne brukt staheten sin på ein annan måte. Ho er den mest sta personen eg kjenner. Det er nesten heilt umogeleg å snu henne når ho legg vrangsida til. Så det var dagens hjerte sukk.
Ho var blid som ei sol når ho gjekk på skulen i dag, så det går fort over:)

Etter å ha krangla med henne måtte eg finne på noko anna, så då vart det litt maling i gjen.
Det øverste lyg i fargane, det er ein ganske kald lys rosa farge i bakgrunnen, og duse fargar på resten. Det er stort 90*90 cm, og mala i andre fargar enn eg vanlegvis brukar, men kjekt å prøve ut for å sjå korleis det blir. Dette klarte Rasmus pusen å rive i golvet når det låg til tørk på to stolar. Nysgjerrigperen:o)
Det nederste bildet målar 30*80 cm, og er i kalde blågrønne fargar. Fargane kjeme ikkje heilt rett fram på bildet.
Ha ein fin 1 juni alle saman:o)


12 kommentarer:

moderncountry sa...

Du tar så flotte bilder du :)
Og for en herlig utsikt du har!! Skulle gjerne betalt en million for det! Noen som har det, hehe :)
Du får ha en hyggelig helg du og, og ikke minst lykke til med forberedelsene til eksamen!! Klem ;)

Katrine K sa...

Fint å se bilder fra der du bor! Flotte bilder du maler også!
-Og krangling med barna er ikke morsomt. Nå skal jeg hente slitne barn fra skole og barnehage, og jeg vet det blir litt krangling, men somoftest ender det jo godt.

Catta sa...

Heisann!
Åh, så deilig med sol! Her pøser det ned! Men det er egentlig også litt deilig. I stad f.eks kom det inn en våt katt og malte høyt mens jeg tørket henne i håndklær, hun føk ut igjen med en gang, men det var en koselig liten kosestund :)
God helg

@tone sa...

OY, her jobbast det gitt!
Eg har lese profilen din og blir litt små-misunneleg når eg les at du går på Notodden.
Ser og at du bur i Skjold, minnest frå Haugesundturane då eg var barn at det var slik stas å kjøre på "Skjoldastripo" - den var eit begrep langt inn i Sunnhordland.Det var sikkert ikkje såå stas å vere fastbuande der alle skulle teste bilane sine.Skule like ved og !!
Sjølvsagt er det OK at du linkar til bloggen. Det er ikkje kvar dag at den blir oppdatert, men litt blir lagt ut.
HA EI FIN HELG!!

9na sa...

Hei! Tusen takk for hyggelig kommentar på siden min! Når jeg ser bildene av utsikten din og været hos deg, kjenner jeg midt inni "sure-meg" at det der faktisk er veldig fint og hyggelig for deg. Gleder meg til å se blomsterbedet videre og gleder meg til å høre mer om bryllup og forberedelser. Lykke til på examen! Klem (Zyberklem)

elin1976 sa...

Hei vennen.
Godt å se at du får i deg litt frukt når du er hjemme( he he) Disse jentene er ikke lette å ha med å gjøre. Tina er 10 og jeg sliter med leksene jeg også. Jeg var ikke noe bedre selv så jeg kjenner meg så godt igjen.
Lykke til med eksamen. Skal tenke på deg. Kos deg i helgen med steinene. Klem:O)

Mor Grethe sa...

Såååå fin utsikt fra verandaen din. *misunnelig* Håper du får masse sol så du får sitte ute å lese. God helg.

Hemma på landet sa...

Vilka underbara bilder. Kram Stina

Anonym sa...

Å,herlighet så fine bilder du male Hilde! Eg e kjempeimponert! Kan tenka meg det e herlig å flytta heim igjen. Snakkes når malin får tutla seg him ei helg!
Hjertelig helsing Ingrid:)

Sol sa...

Heia. Så herlig det ser ut der du bor.....Også så nydelig vær.Her har det bare regnet og regnet i det siste, men heldigvis i ettermiddag kom sola igjen...;}
Koselig at du har funnet bloggen min.Jeg må jo si at jeg kjenner stedet der du har studert i det siste, veldig godt......;} Men det har du kanskje skjønt.Ha en kjempefin helg!

JULIE K sa...

Det ser jo kjempeflott ut i hagen deres. Sånn utsikt utover sjøen drømmer jeg om. Hvilken dato er den store dagen?

Koselig koselig sa...

Å herremin, så sta ... wow... jeg har aldri hørt om noen som blir dårlig av å stå på sitt, så wow! jeg ble helt ...satt ut her! Vel, hun vokser jo datteren din og så får vi håpe at hun snur staheten til det positive. Skjønner godt det med matteleksa, jeg var sånn at jeg tok den først fordi det var det verste og jeg ville bli ferdig. Da fikk jeg mye bedre følelse i magen etterpå. Det lønte seg gang på gang... selv om jeg ikke er flink i faget!